Atunci cand hotarati sa achizitionati un spalier, pentru o alegere corecta, trebuie sa luati in considerare cateva atribute importante :
– Inaltimea spalierului – spalierul trebuie sa fie cu 5 cm mai inalt decat persoana care il foloseste stand in picioare cu mainile ridicate deasupra capului (5 cm peste varful degetelor).
– Spatiul in care trebuie montat – trebuie sa va asigurati ca spalierul, deja montat, poate fi introdus in spatiul respectiv
– Numarul de bare – trebuie sa va asigurati ca barele paralele sunt realizate si dispuse la distanta optima pentru efectuarea exercitiilor. Numarul de bare standard, folosit in cabinetele de kinetoterapie pentru exercitii de recuperare medicala este de 12 bare la spalierele de 2 m. inaltime, de 14 bare la cele de 2,30 m inaltime si 16 bare la spalierele de 2,60 m. inaltime (10,5 cm spatiul liber dintre bare)
– Daca sistemul de prindere este pe traversele din spatele spalierului, trebuie sa va asigurati ca acestea sunt fabricate din lemn masiv (nu din scandura). Avantajul acestui sistem de prindere este acela ca nu sunteti obligati sa faceti zeci de gauri in pereti, acest sistem fiind la fel de sigur ca cel cu coltare.
– Nu achizitionati niciodata un spalier ale carui bare nu sunt confectionate din lemn de esenta tare (fag, stejar etc.)

Acest spatiu este util pentru exercitiile in pozitia atarnat cu spatele la spalier:
– in acel spatiu liber intra omoplatii
– nu risti sa-ti sucesti incheietura mainii cand stai in pozitia atarnat

Oricare dintre modele fabricate de Lemnaria Jder se pot monta in camerele cu plinta. Daca plinta este mai mare (atipica) nu trebuie dacat sa specificati acest lucru in comanda.

– M1, si M3 – la aceste modele se poate atasa ulterior o bara de tractiuni reglabila pe inaltime produsa de Lemnaria Jder
– M2, M4, M5 si M6 – la aceste modele se poate atasa ulterior, de la penultima bara transversala a spalierului in jos, o bara de tractiuni reglabila pe inaltime, atipica, produsa la comanda de Lemnaria Jder

In acest caz trimiteti o schita a peretelui si va producem un spalier dimensionat si asamblat special pentru peretele dumneavoastra .

Pentru ca suntem producatori, putem fabrica spaliere la dimensiunile solicitate de client, chiar daca acestea nu se regasesc in oferta noastra.

Timpul necesar pentru executie si livrare este de 8 zile lucratoare. Aceast interval de timp se poate prelungi in functie de numarul de comenzi pe care il avem in perioada respectiva.