Spaliere pentru Gimnastica

Spalier pentru gimnastica – minunat pentru recuperare medicala si intretinere.

Spalierul pentru gimnastica poarta denumirea si de scara gimnastica, aceasta fiind un termen mai popular, care a fost inventat exact la inceputul anilor 1800 de catre profesorul suedez Per Henrik Ling, care suferea de artrita. Acesta a realizat in cele din urma importanta terapeutica a exercitiilor la spalier.

Ling a fost sustinut de catre regele Suediei sa infiinteze un centru national de gimnastica, care purta denumirea de ‘’Institutul Regal Pentru Gimnastica’’. Acesta a predat gimnastica ca pe o arta, dar care mai apoi, a devenit un sistem de lucru preluat pretutindeni in Europa.

In urma inventiei spalierului a urma lada pentru gimnastica. In momentul in care emigrantii au sosit in America, spalierul a fost adoptat foarte rapid si in S.U.A, iar aici, acesta este folosit sub denumirea de Stall bars.

Insa, tot inceputul a fost creat de insusi germanul Johann Guts Muths, supranumit si bunicul gimnasticii moderne si care a publicat cartea ‘’Gimnastica pentru tineri’’ in anul 1793.

La expozitia FIBO din Essen, a fost prezentat cel mai mare spalier pentru gimnastica, ce avea o inaltime de 5 m.

Acest spalier pentru gimnastica este un aparat multifunctional si este realizat din elemente lamelare si cherestea de fag.

Lemnaria Jder poate realiza pentru dumneavoastra spaliere de diferite dimensiuni, incepand de la spalier pentru recuperare, spalier pentru copii si pana la spalier dublu. Barele paralele sunt realizate din cherestea de fag.

Cu ajutorul spalierului puteti executa exercitii de gimnastica si exercitii de recuperare medicala.

Acest aparat de gimnastica este cel mai des folosut in salile de fitness, salile de sport ale scolilor si la orele de educatie fizica.

Deasemenea, aveti posibilitatea de a atasa fie banca pentru abdomene, fie bara de tractiune.

Retineti ca pentru a evita accidentarile, este obligatoriu ca spalierul pentru gimnastica sa   montat si folosit cu o prindere foarte solida de perete.

Acesta poate fi folosit in timpul antrenamentelor pentru persoanele care doresc sa isi mentina conditia fizica, sa isi dezvolte flexibilitatea, dar si de catre persoanele care au nevoie de recuperare medicala.

Utilizarea acestui aparat pentru gimnastica este des intalnita in exercitiile pentru afectiunile intalnite la nivelul coloanei vertebrale.

Spalierul pentru gimnastica prezinta o foarte mare versatilitate, prin intermediul miscarilor unice ce pot fi efectuate cu ajutorul acestuia, oferiti antrenament intregului corp.

 

 

Unele dintre situatiile in care spalierele pentru gimnastica sunt cel mai des folosite, sunt problemele de sanatate precum, hernia si scolioza.

Despre minispaliere putem spune ca acestea pot fi utilizate pentru o dezvoltare sanatoasa a copiilor, sau chiar pentru joaca. Acestea sunt foarte importante si pentru tratarea problemelor ce pot interveni la nivelul coloanei vertebrale, inca de la varste fragede.

Pentru activitati mai complexe, poate fi utilizat si impreuna cu o saltea de gimnastica.

Website-ul nostru lemnaria-jder.ro iti pune la dispozitie spaliere de diferite dimensiuni si toate accesoriile necesare acestui echipament sportiv.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale spalierului pentru gimnastica, il constituie faptul ca acesta poate fi montat in orice locuinta, chiar si in apartamentele mai mici, ocupand un spatiu foarte mic pe perete, astfel ca, puteti face exercitii acasa, chiar in zona dumneavoastra de confort, economisind atat timp, cat si bani.

Propriul spatiu de fitness acasa, trebuie sa faca parte din cultura fiecaruia dintre noi. Spalierele pentru gimnastica sunt solitia ideala pentru fiecare familie, pentru fiecare sala de fitness, spatiu de joaca pentru copii, sau salile de sport ale scolilor.

Lemnaria Jder are 7 ani de experienta in productia echipamentelor pentru gimnastica medicala si va oferim in acelasi timp 10 ani garantie pentru toate echipamentele achizitionate de la noi.

Timpul necesar pentru executie si livrare este de 8 zile lucratoare, insa acest interval de timp, se poate prelungi in functie de numarul de comenzi pe care il avem in perioada respectiva.